Corona Renderer Forum

Corona Renderer for Cinema 4D => Bug Reporting Cinema 4D => Bug Reporting Cinema 4D - resolved => Topic started by: 3dkobi on 2019-01-09, 11:29:35

Title: Weird rendering & cam bug
Post by: 3dkobi on 2019-01-09, 11:29:35
Hi guys,
I downloaded Corona V3 and installed as a demo. I'm on C4d r17 prime, Win10.
I'm trying it on a new scene I'm starting and i'm having some problems:
1. When changing cam settings (iso ect.) the ipr shows the rendering exactly the same instead of brighter\darker.
2. When the ipr starts rendering the first passes looks grainy, like it should, and than it convert to a weird look like i'm using an old IR\LC method from vray - lots of splotches...

All settings for corona sky\sun\camera are at default.

Peace,
Kobi

Title: Re: Weird rendering & cam bug
Post by: beanzvision on 2019-01-09, 13:05:00
Hi there, this is not a bug, it's the fast preview denoising kicking in ;) You can disable it here:

(https://corona-renderer.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=23084.0;attach=96243;image)
Title: Re: Weird rendering & cam bug
Post by: 3dkobi on 2019-01-09, 13:31:16
Thanks...
Any idea why the camera settings doesn't effect the brightness of the render ?
Title: Re: Weird rendering & cam bug
Post by: beanzvision on 2019-01-09, 13:52:46
In the Corona render settings and in the camera section, make sure that "use photographic exposure" is checked. Now when you run the IR you can adjust the camera's ISO, f-stop etc. https://streamable.com/2igcn
Title: Re: Weird rendering & cam bug
Post by: 3dkobi on 2019-01-09, 13:56:50
Thanks again...
Title: Re: Weird rendering & cam bug
Post by: beanzvision on 2019-01-09, 14:02:54
You're welcome!