Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JEK5019

Pages: [1] 2
1
General Discussion / Re: Corona Training
« on: 2018-10-27, 13:07:12 »
I took this course last year - and it was awesome! Much like Mograph - but you get lots of one on one questions and resolutions with the instructor.

https://www.facebook.com/1374373296151984/posts/2155929524663020/

2
About this forum / Re: delete old post possible?
« on: 2018-05-15, 13:04:09 »
thanks - will do shortly!

3
About this forum / delete old post possible?
« on: 2018-05-15, 11:06:41 »
hello - is it possible to delete an older post? it's regarding some images i had posted to the gallery about a year ago - and would prefer to discard them from this forum.

thanks -

j

4
I need help / Re: memory upgrade - corona crashing!
« on: 2018-04-12, 16:16:04 »
thanks - will give it a go!

5
I need help / Re: memory upgrade - corona crashing!
« on: 2018-04-12, 11:32:55 »
thanks everyone for your suggestions.

the issue seems resolved. :)

so i had installed the memory incorrectly - as both groups were adjacent 1/2 - 3/4 slots .. (and not 1/3 - 2/4 slots.)

i shut everything down - re-positioned them and retried the scene. ans it was successful! :)

i've never installed memory - a simple procedure but missed a marginal but important step in understanding which slots are to be used.

jón

6
I need help / Re: memory upgrade - corona crashing!
« on: 2018-04-11, 19:00:44 »
it's a Gigabyte Z270-HD3P-CF.

no - haven't tried your suggestions - but will give them a try. will also see online if there are compatibility issues between memory & motherboard.

thanks..

7
I need help / memory upgrade - corona crashing!
« on: 2018-04-11, 18:19:56 »
hi -

so i just recently upgraded my memory - from 16gb to a total of 48gb.

been working on an existing scene - and now max is crashing. i haven't tried other scenes - so i should at least give that a try.

however, my existing scene rendered fine before the upgrade.

below are my memory info:

my existing memory - corsair 16gb ddr4 3000mhz.

my new memory - adata xpg 32gb gammix d10 ddr4 3000mhz

it's interesting - because when the render now starts - it does as it should - renders much quicker than before! so a scene that normally took about 5 hrs - is now estimated at about 2,5 hrs.

however, after about an hour of rendering - max will crash! i even monitored while rendering - nothing out of the ordinary (heat-wise) image attached also.

i am also including a dump file generated from max (not sure how useful that is.)

any ideas? any help is greatly appreciated. it's been 3 crashes in 3 nights - going crazy!

j

8
I need help / Rendering Pass 2 has elapsed '48:36:34'!!
« on: 2018-03-28, 15:35:00 »
okay -

i've been experiencing some really major issues with my scene. :(



i have several cameras in my scene - rendered my first the other day @ 5000 px wide - @ 6% noise lever - took a few hours and looked great!



moved to camera 2 - first render spent close to 30 hours on initial render pass! :S i canceled... the only thing i can think of that i know changed - was that i imported a building from 3dsky : https://3dsky.org/3dmodels/show/paniel_noie_9_ti_etazhnoie_zhiloie_zdaniie



i didn't like the way it was working with my scene - so i deleted it!  i then save-selected my scene - reimported to a new scene - and tried again. this time (i was out of the office for a couple days) took about 48:36:34 -  on only render pass 2.....! crazy!

so i have no idea what's causing this! especially since the first camera rendered so smoothly!

i am attached several screen shots of my setup in render settings, lightmix, etc..

(i will note that the last render didn't have a noise threshold set - it was a new scene and i forgot to update that. could that be the problem?)

any help and/or ideas is greatly appreciated! i'm losing my hair! :D

jón


9
I need help / Re: Shaow Catcher (shadow too hard!)
« on: 2018-03-22, 11:45:27 »
oh crap! disregard - it was the sun ;)

sorry!

10
I need help / Shaow Catcher (shadow too hard!)
« on: 2018-03-22, 11:42:00 »
hi -

i've setup a shadow catcher material. i'm using an hdri - and set it up in light select (include environment).

however - i can't control the shadow! when i rotate the hdri - it does nothing .S

the (rest (unassigned) is where the shadow shows.

what am i missing?

thanks in advance!

jón

11
I need help / Re: Render Shadow Only
« on: 2018-01-17, 11:44:08 »
hey boomer123.

you mentioned you figured it out - care to share with the group? :)

12
I need help / Re: HDRI environment map not visible directly
« on: 2017-12-16, 16:47:15 »
just answering this since there was never a final resolve.

i just had this issue myself - i switched to the default scanline render - did a quick render - then switched back to corona - restarted interactive render and voila! hdri background was back :)

13
General Discussion / Re: Regarding FairSaaS license usage
« on: 2017-10-26, 13:36:16 »
ah good to know! thank you :)

14
General Discussion / Regarding FairSaaS license usage
« on: 2017-10-25, 17:33:24 »
so i have 3 nodes with this license - when i leave of my office and work from home - do i have to deactivate my license at the office?

i'm under the impression this only applies if you're using more than 1 computer simultaneously.

cheers -

jón

15
thanks for this suggestion! great ideas - i'll update now.

the sun adjustment will be easy of course - but combining several AO's will require some tutorials :)

Pages: [1] 2