Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - JEK5019

Pages: [1]
1
About this forum / delete old post possible?
« on: 2018-05-15, 11:06:41 »
hello - is it possible to delete an older post? it's regarding some images i had posted to the gallery about a year ago - and would prefer to discard them from this forum.

thanks -

j

2
I need help / memory upgrade - corona crashing!
« on: 2018-04-11, 18:19:56 »
hi -

so i just recently upgraded my memory - from 16gb to a total of 48gb.

been working on an existing scene - and now max is crashing. i haven't tried other scenes - so i should at least give that a try.

however, my existing scene rendered fine before the upgrade.

below are my memory info:

my existing memory - corsair 16gb ddr4 3000mhz.

my new memory - adata xpg 32gb gammix d10 ddr4 3000mhz

it's interesting - because when the render now starts - it does as it should - renders much quicker than before! so a scene that normally took about 5 hrs - is now estimated at about 2,5 hrs.

however, after about an hour of rendering - max will crash! i even monitored while rendering - nothing out of the ordinary (heat-wise) image attached also.

i am also including a dump file generated from max (not sure how useful that is.)

any ideas? any help is greatly appreciated. it's been 3 crashes in 3 nights - going crazy!

j

3
I need help / Rendering Pass 2 has elapsed '48:36:34'!!
« on: 2018-03-28, 15:35:00 »
okay -

i've been experiencing some really major issues with my scene. :(



i have several cameras in my scene - rendered my first the other day @ 5000 px wide - @ 6% noise lever - took a few hours and looked great!



moved to camera 2 - first render spent close to 30 hours on initial render pass! :S i canceled... the only thing i can think of that i know changed - was that i imported a building from 3dsky : https://3dsky.org/3dmodels/show/paniel_noie_9_ti_etazhnoie_zhiloie_zdaniie



i didn't like the way it was working with my scene - so i deleted it!  i then save-selected my scene - reimported to a new scene - and tried again. this time (i was out of the office for a couple days) took about 48:36:34 -  on only render pass 2.....! crazy!

so i have no idea what's causing this! especially since the first camera rendered so smoothly!

i am attached several screen shots of my setup in render settings, lightmix, etc..

(i will note that the last render didn't have a noise threshold set - it was a new scene and i forgot to update that. could that be the problem?)

any help and/or ideas is greatly appreciated! i'm losing my hair! :D

jón


4
I need help / Shaow Catcher (shadow too hard!)
« on: 2018-03-22, 11:42:00 »
hi -

i've setup a shadow catcher material. i'm using an hdri - and set it up in light select (include environment).

however - i can't control the shadow! when i rotate the hdri - it does nothing .S

the (rest (unassigned) is where the shadow shows.

what am i missing?

thanks in advance!

jón

5
General Discussion / Regarding FairSaaS license usage
« on: 2017-10-25, 17:33:24 »
so i have 3 nodes with this license - when i leave of my office and work from home - do i have to deactivate my license at the office?

i'm under the impression this only applies if you're using more than 1 computer simultaneously.

cheers -

jón

6
good day all -

i have a design i've been busy with. just finished some interior renders - now starting the exterior.

to begin with - i'm not very experienced in exterior rendering. so it's gong to be an interesting journey! :)

this design - as you can see - has crazy, angular exterior. i am wanting to make the edges 'pop' more with he sun.

i've already moved the sun about - in affecting the edges (though the sun no longer correlates with the hdri background.)

does anyone have a suggestion? is there a trick i can incorporate?

any suggestions is greatly appreciated!!

regards -

jón

Pages: [1]