Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - zules

Pages: 1 2 [3] 4 5
31
Also :

See ND02 rendering but not rendering (0/0) compare to the other nodes.

But DRServer on the node ND02 through Remote control shows rendering status ok also...

32
Resolved bugs / Re: Corona version mismatch.
« on: 2017-11-09, 19:02:45 »
Try this:
1. Uninstall Corona from the Windows "Programs and Features" list
2. Restart PC
3. Install 1.7 again

Solved ! :)

Thank you for this dummy question !

33
I need help / Re: Real Cool Alpha
« on: 2017-11-09, 16:24:14 »
Imho this was always a very poor limitation that could possibly be bypassed by introducing a pass that will act as if black override exists in the background but is at same time replaced by the actual Sky.
This would also alleviate the issue with Bloom&Glare which doesn't exist with black override. The current work-around forces you to choose and brings in ton of drawbacks. It's poor.
>>> this is typically what Alpha channel is made for no ?

The second issue than Njen writes can be bypassed if you use mask as opposed to multiplication. (So for example in Photoshop, load you image as "with alpha" option and then use that alpha as mask, not opacity).
>>> I always work with alpha as a mask, I don't even know how to use it as opacity...


34
Resolved bugs / Re: Corona version mismatch.
« on: 2017-11-09, 16:02:44 »
On it !

35
Resolved bugs / Re: Corona version mismatch.
« on: 2017-11-09, 11:46:36 »
I ill try that asap thank you !

36
On a lot of our render farm servers its saying waiting for render to start under slave, and under master it says rendering. It just stays like this. I've tried reinstalled corona on my computer and the render nodes. Not sure what the problem is.

I've got the same pb with some of my slave (along with https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=18159.0 )

37
I need help / Re: Real Cool Alpha
« on: 2017-11-09, 11:44:41 »
And remember if you need to grade or colour correct an image with alpha, first you must unpremultiply the image, then grade, the premultiply the image, otherwise you will be colour correcting the partially transparent pixels incorrectly.

Mmm not sure to understand...

But, actually rendering on a black BG worked well, thank you !
It's not very convenient (imo) because :
- it adds a setting to get what the alpha is made usually for
- when using a black BG, it's visually disturbing while rendering to have a black sky for example (and much more to use Lightmix as a correct exposure of the sky is imo important for an overall correct exposure)
- if a client want finally to change your sky but you rendered without a black BG, you're trapped.

38
I need help / Re: Real Cool Alpha
« on: 2017-11-08, 20:33:18 »
Yes, really:
https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=17065.msg107040#msg107040

Thanks to both of you, i'm trying right now (on a final render :/ )

39
I need help / Re: Real Cool Alpha
« on: 2017-11-08, 19:04:54 »
You have to render with black background.

Really ?

40
I need help / Real Cool Alpha
« on: 2017-11-08, 18:59:52 »
Hi,

i'm getting a bit crazy here as I cant never have real alpha cutout on my renders.
Whatever I try I always get an edge all around, even when using Cache>Remove Stroke (that is for me a non-solution : they shouldnt be here).

Am I the only one here getting tropuble with alpha cutout ?

Thank you !

41
Resolved bugs / Re: Corona version mismatch.
« on: 2017-11-08, 16:12:11 »
Yes I will ty this !

Also, some node wait the render to start forever... when the other render correctly. Weird...

42
Resolved bugs / Re: Corona version mismatch.
« on: 2017-11-08, 10:31:34 »
Nothing like that... just a simple node : 1 max 1 Corona

43
Resolved bugs / Corona version mismatch.
« on: 2017-11-07, 18:33:16 »
Corona version mismatch. Slave version: 1.6 (hotfix 3), Master version: 1.7
The image may come out wrong (e.g. darker or missing objects) because of this.   


I reinstalled 2 times Corona on this specific node, still the same log.

44
Awaking this topic !

Any plans for this Proxy Exporter ?
I assume some people ask for at least :
- favorite menu to quickly access save location for proxies
- auto-rename existing geometry (in a same object) when exporting

This would save a lot of time...

Thks !

JG

45
I need help / Re: Whole DRserver system gone
« on: 2017-10-10, 11:29:05 »
In fact, WS01 is working with Max launched, the other one only with DRserver and no License server installed.

I think I solved the problem by installing a fresh hotfix 3.
Also, the scene is pretty heavy with a lot of displace & proxies, so I think it didnt helped sharing the scene through the network.
I have a bug on the list of connected slaves into the VFB, not showing any movment of RAM/CPU that's why I get crazy...

Pages: 1 2 [3] 4 5