Author Topic: Free HDRI's  (Read 5500 times)

2017-10-10, 10:06:54

88qba88

  • Active Users
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Hey,

It's not my website and not my HDRI's but for all of you that don't know about this site:

https://hdrihaven.com/

Completely free (there is a possibility to become a Patron on Patreon).
Maps are great: UNCLIPPED, available from 1k to 16k each. No login required.

It works great with Corona renderer:)

2017-10-11, 19:57:47
Reply #1

Monkeybrother

  • Active Users
  • **
  • Posts: 226
    • View Profile
This would be awesome, but when I try to load these in a CoronaBitmap I get an error saying something about "Can't load: RADIANCE missing in header". Any way around that?

2017-10-11, 20:40:00
Reply #2

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 5585
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
[..] when I try to load these in a CoronaBitmap I get an error saying something about "Can't load: RADIANCE missing in header". Any way around that?

You should make bug report with offending HDR image attached. If it's bug in CoronaBitmap, it should be fixed.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.

2017-10-12, 10:35:37
Reply #3

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
This would be awesome, but when I try to load these in a CoronaBitmap I get an error saying something about "Can't load: RADIANCE missing in header". Any way around that?

use regular max's bitmap instead.

2017-10-12, 10:49:08
Reply #4

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 5585
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Can you at least say what HDRI gave you an error? I tried one, but it loads just fine.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.

2017-10-12, 11:00:22
Reply #5

Monkeybrother

  • Active Users
  • **
  • Posts: 226
    • View Profile
Can you at least say what HDRI gave you an error? I tried one, but it loads just fine.

I tried "pond_bridge_night_4k.hdr" and "waterbuck_trail_8k.hdr" (I don't have links, sorry, just checked my downloads folder). But I'm still on 1.5.2 if that makes any difference.

2017-10-12, 11:34:17
Reply #6

Serj-3DVision

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • 3DVision
I also got errors with few of this maps, but only with maps that are lower than 16k.
Sergei Scennikov | Israel | Tel-Aviv
Primary certified instructor
3DVision | Corona Materials Library

2017-10-12, 11:40:02
Reply #7

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 5585
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
I tried "pond_bridge_night_4k.hdr" and "waterbuck_trail_8k.hdr" (I don't have links, sorry, just checked my downloads folder). But I'm still on 1.5.2 if that makes any difference.

"pond_bridge_night_4k.hdr" was exactly the same file i tried yesterday without any issues with 1.7 RC8, i'll try "waterbuck" and if it'll load fine, then it probably will be safe to assume, that whatever issue was in 1.5, it is fixed now.

I also got errors with few of this maps, but only with maps that are lower than 16k.

What version of Corona did you try with?

EDIT: "waterbuck_trail_8k.hdr" loads and renders without issue too.
« Last Edit: 2017-10-12, 11:48:23 by romullus »
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.

2017-10-12, 11:48:04
Reply #8

Serj-3DVision

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 28
    • View Profile
    • 3DVision
I tried "pond_bridge_night_4k.hdr" and "waterbuck_trail_8k.hdr" (I don't have links, sorry, just checked my downloads folder). But I'm still on 1.5.2 if that makes any difference.

"pond_bridge_night_4k.hdr" was exactly the same file i tried yesterday without any issues with 1.7 RC8, i'll try "waterbuck" and if it'll load fine, then it probably will be safe to assume, that whatever issue was in 1.5, it is fixed now.

I also got errors with few of this maps, but only with maps that are lower than 16k.

What version of Corona did you try with?

1.7 RC7
Sergei Scennikov | Israel | Tel-Aviv
Primary certified instructor
3DVision | Corona Materials Library

2017-12-17, 15:28:50
Reply #9

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8878
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
this should be fixed in 1.7 release
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2018-01-10, 00:31:58
Reply #10

Bormax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 349
    • View Profile
Hey 88qba88
Thanks for sharing such a useful info!