Author Topic: corona image Version: B1 (core 1.7) crash everytime on OS X yosemite  (Read 2312 times)

2018-02-27, 08:54:45

walterfog

  • Active Users
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
cannot render with corona under OS X yosemite 10.10.5 and cinema 4d studio r19. unfortunately i cannot post the scene... but the same scene, rendered in the PC WIN renders fine.... same scene... same resolution everything it's the same... rendered at 4000 x 2000 in OS X corona crash after some passes.... i have a mac pro late 2013 with 32 G of ram.... the PC it is a simple i7 with 16 G of ram... and if i renders the scene in the PC at 7000 x 3500 everything is fine.... in the mac version corona crash....
i use:
Build timestamp: Feb  5 2018 10:05:29
Version: B1  (core 1.7)
Cinema version: CINEMA 4D Studio R19.053 S

in little words,on OS X , the renders start and seems to work fine.... when i try to save a CXR step, the plugin crash and i have to force the exit in cinema 4d... a cannot understand what's happen. I post a screenshot and the bug report.txt.
thanks a lot
walter

2018-02-27, 09:30:03
Reply #1

CBAS VISUAL

  • Active Users
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
    • Behance :
Happened to me very often.

C4D freeze after a couple of passes, like 35 40 ...


2018-02-27, 09:39:02
Reply #2

walterfog

  • Active Users
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
Happened to me very often.

C4D freeze after a couple of passes, like 35 40 ...

the same thing happen to me.... don't matter the count of passes but, in OS X c4d freeze everytime with corona.... 50 - 60 - 100 passes.. once you try to save the CXR files  c4d and corona crashes....
in the WIN version everything seems to work fine....

2018-02-27, 10:32:31
Reply #3

CBAS VISUAL

  • Active Users
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
    • Behance :
it happened only when the mac is inactive for me.

I can render 300+ passes without crash if i move the mouse. But if the mac is in sleep mode it crash after some passes ..


MacOS High SIerra 10.13.3
C4d r19 0.53
« Last Edit: 2018-02-27, 10:41:34 by CBAS VISUAL »

2018-02-27, 10:41:21
Reply #4

walterfog

  • Active Users
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
it happened only when the mac is inactive for me.

I can render 300+ passes without crash if i move the mouse. But if the mac is in sleep mode it crash after some passes ..

no sleep mode... no screensaver active.. no energy safe mode... in some scene the crash happen after 10 or 20 passes.... or when i try to save the CXR file.... i don't understand why....

2018-03-07, 09:10:55
Reply #5

walterfog

  • Active Users
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
is there any way to solve this problem on OS X or we have to turn back to some RC older version??
we cannot render on OS X with the latest version.... :-(

2018-03-07, 11:25:16
Reply #6

iacdxb

  • Active Users
  • **
  • Posts: 670
  • 3D Deisgner
    • View Profile
    • www.behance.net/iacdxb
I am using 10.10.5 & 10.13.3... with R18, almost run renders fine, facing some crashes which I do posting at forum.
Try few step... to find where its crashing... maybe helpful to render.
Its a big scene... disable/hide few objects (both red light) and try render and then few... I hope you will find that.
Try one render with orverride... see its still crashing or no, if it not... check materials.

I hope you will find the crash...!

...

Mac OS X
Cinema 4D R20

2018-03-08, 10:14:12
Reply #7

walterfog

  • Active Users
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
I am using 10.10.5 & 10.13.3... with R18, almost run renders fine, facing some crashes which I do posting at forum.
Try few step... to find where its crashing... maybe helpful to render.
Its a big scene... disable/hide few objects (both red light) and try render and then few... I hope you will find that.
Try one render with orverride... see its still crashing or no, if it not... check materials.

I hope you will find the crash...!

...

i'm sorry but i've already done all the possible step that I could imagine... this is why i  made this post... the problem seems to be related to big resolution... after some step ( 10 o r20 or 60 etc..etc.. ) corona crash... only in OS X version... on windows everything goes fine.... i'm really sad.. :-(

2018-03-29, 08:42:05
Reply #8

ASIMO

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile

Hello Community

Same problem here. I worked for months with different versions of corona on about 40 different projects. There has never been any issue and I could solve almost every problem. All my renders, even the ones rendering on high resolution for about 12 or more hours turned out to be very good. No crashes for months !

I am using Cinema4D 18 and working on macOS Sierra. Corona B1 (core 1.7) timestamp Feb 2018.
_

Since my last project I am facing an unsolved problem. The image crashes variously on 2, 5, 10, 15 passes. It seems it depends also on the resolution, since it renders more passes when the resolution is smaller. I tried to set up a new scene, change computers, eliminate high poly models, eliminate light sources, etc. but no evidence. Then I tried to render the scene with an earlier build from January 2018 and October 2017. Still the same.

I am very curious about the problem, since I can no more rely on Corona at the moment. The crashes are unpredictable.
Still I hope the problem is linked to my project, not in general.
_

As said, I never had problems, even with much more complex scenes.
_

I would like to help solving the question. If necessary I can post a bug report.
For me it is important to figure out what exactly made the scene crash, to avoid that problem.
_

I do not believe it has to do with the version, since I worked on 10 other projects with the same settings.
_

all best !


2018-03-29, 10:24:54
Reply #9

houska

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1311
  • Cestmir Houska
    • View Profile
Hi ASIMO!

We are happy that Corona has proved so useful to you even in the current Beta stage, but at the same time we are very sad about your current issues.

Is there any chance you could upload the problematic scene for us via the private uploader? ( https://corona-renderer.com/upload )
If the issue always happens with that scene, we should be able to reproduce it with debugging tools attached and we would hopefully be able to fix it immediately and issue a hotfix as soon as possible!

If you for any reason wish to not share the scene with us (we would keep it private, we promise!) alternatively you can make another simple scene that causes the crashes too. Or at least, you could pinpoint the problem by erasing stuff from the original scene until you find the culprit of the issues.

Regards,

Cestmir Houska

2018-03-29, 10:26:58
Reply #10

houska

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1311
  • Cestmir Houska
    • View Profile
Also, what you could do in any case, ASIMO, would be sending us the bug report .txt file!

Thank you! Hopefully we'll be able to solve the problem for you and with your help we'll make Corona even better!

2018-03-29, 15:17:51
Reply #11

ASIMO

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Dear Houska

Thank you very much for your kind reply. I really appreciate all your service and passion you put into the development of Corona Render.

It is the best and most pleasant plugin I have ever worked with ! I am glad to help !
_

You will receive the report.txt file along with a screenshot of the crash, as well as the scene packed as a project file containing the exact setup.

As said the file crashes every time. Sometimes it reaches more or less passes. Lower resolution or eliminating geometry seems to help a bit.

All in a .zip File via your server. Please keep it confidential. Thank you.
_

1522329381_asimo-bugreport-1.zip
_

Hopefully this will help and there is a logical way to trace down the problem to find a fix.

Even a workaround would be a relief since it makes everything usable again.

I am really curious what caused it, since the scene is nothing special compared to all other scenes I could finish successfully.
_

If you need some additional information just contact me.

all best and thank you for your help

Asimo
« Last Edit: 2018-03-29, 15:21:58 by ASIMO »

2018-03-29, 19:15:50
Reply #12

Nikola

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 478
    • View Profile
Hi,

I downloaded the scene and tried to reproduce the crash but unfortunately everything works on my computer so I would like to ask everyone with this problem to download this https://drive.google.com/file/d/1_7B4-JMLMthPXfyxJewbHqGVz2QUh-n5 special testing build (don't use it for normal work it is much slower) and send me the screenshot of error message if there will be any.

Thanks
Nikola

2018-03-29, 19:45:52
Reply #13

ASIMO

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile

Thank you Nicola

I installed the test build and will test it now. After installing and starting C4D the attached message appeared.

I clicked Dismiss to start the program.

all best

Asimo

2018-03-29, 19:50:24
Reply #14

ASIMO

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile

During render this popped up.

?