Author Topic: Beauty rendering black. Black dots appearing...  (Read 2014 times)

2019-02-19, 23:53:28
Reply #30

Vizoom

  • Active Users
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
    • vizoom.eu
Also, if those affected here can try re-rendering again with a different light solver other than 'auto' for example" 'scalable' I'd be interested to know if this solves the issues. Thanks

Thanks for the suggestion...I will test it with the problematic scene and new corona in a free moment....
vizoom | visual craftmanship | berlin - barcelona

2019-02-20, 12:23:55
Reply #31

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1188
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Also, if those affected here can try re-rendering again with a different light solver other than 'auto' for example" 'scalable' I'd be interested to know if this solves the issues. Thanks

Thanks for the suggestion...I will test it with the problematic scene and new corona in a free moment....

Great, be sure to let us know the outcome. Thx

2019-02-22, 10:01:25
Reply #32

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
I tested with the solver light Scalable and Auto. The black dots disappear, but there is a "little" problem about render time! With Scalable the render takes two hours more to reach the same noise level...

2019-02-22, 10:34:01
Reply #33

houska

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1147
  • Cestmir Houska
    • View Profile
Hey guys,

have you tried the newest daily build already? I think it might fix the black dots. Daily builds are availabe on our Google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1--L2vBzH3sFxSfdglqlHoxF9NCS2W2xU

2019-02-26, 09:19:58
Reply #34

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Hi @houska,
I tested the build you asked us to try (the one on google drive - r4) last night, with the same image, the black dots disappear (at the moment). But there is another "little" problem. With previous release if I render in Cinema4D picture viewer (Shift+R), then open the Corona VFB I saw the image and I can modify and saw all channels, now NOT.
I have the image only on picture viewer...!
Please, as I ask in open ticket, I payed for the license and I would like that it works!
I use it for work, not for hobby or game.

The beta version works perfectly....Damn...What's happened now?
Now we pay and it doesn't works!

Let me/us know asap please!

Thanks
Lorenzo
« Last Edit: 2019-02-26, 10:03:49 by 8snowman8 »

2019-02-27, 16:27:47
Reply #35

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Dear Render Legion I'm waiting for a feedback! Because the build 4 too has the black dots problem!
I'm angry and disappointed!
« Last Edit: 2019-02-27, 16:36:02 by 8snowman8 »

2019-02-27, 16:39:03
Reply #36

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1188
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi Lorenzo, I believe I have already replied to your support ticket, can you check?

2019-02-27, 16:41:08
Reply #37

Vizoom

  • Active Users
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
    • vizoom.eu
Hey guys,

have you tried the newest daily build already? I think it might fix the black dots. Daily builds are availabe on our Google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1--L2vBzH3sFxSfdglqlHoxF9NCS2W2xU

Hi Houska,
I installed the build you mentioned and started the problematic scene: No black dots! Thank you :)!

Artur
vizoom | visual craftmanship | berlin - barcelona

2019-02-27, 16:46:47
Reply #38

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Hi Lorenzo, I believe I have already replied to your support ticket, can you check?

I don't receive any mail

2019-02-27, 16:57:49
Reply #39

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1188
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi Lorenzo, I believe I have already replied to your support ticket, can you check?

I don't receive any mail

It was sent yesterday at 4:21pm. You had requested additional time on your license and I responded. I'd suggest double checking your mail.

2019-02-27, 17:27:17
Reply #40

DRM - Max

  • Active Users
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Hi guys, writing for my company, I’ve been in touch with your FB support, but prefer to follow up the conversation here. We bought five licences for Corona 3 and we had black dot issues, now moved to your daily build you posted on Google Drive, black dot are still there.

Your suggestion about Develop mode/Switching to light solver Scalable works but slow down the rendering time to 3-4 hours more, same scene/same project nothing changed, more than that we have black dot in new scenes created from scratch with the Corona 3 Build. I understand that’s is a temporary solution but I think you understand that in a commercial situation like ours having 3-4 hours loss of timing in each shot is a big problem, cause we deliver 5-8 images /day when in deadline, and render time is the most important feature we need.

The solution to revert to last beta (that was perfectly working) is no more a possibility due that is shut down, so at the end we have a final product that is working worst that the beta one. We are sure that you are doing the best to fix those issues, and we are glad that all your users are also tester of the product, but due that is almost a month that we are facing this issue and a real solution is still not avaliable, having acces to the last beta, at least for those who bought the licences can be a great help to have a stable/working solution while Corona 4 is a fully functional and stable release.

Hope you can help us with that as you were great to deliver a such great engine for Cinema4d.

Here attached screenshot of today’s scenes rendered with Corona 4 daily build in auto mode for the light solver, with black dots still there.
 
Thanks!


2019-02-27, 17:35:48
Reply #41

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Hi Lorenzo, I believe I have already replied to your support ticket, can you check?

I don't receive any mail

It was sent yesterday at 4:21pm. You had requested additional time on your license and I responded. I'd suggest double checking your mail.

I checked yet the mails twice but nothing. In spam folder too :). Could you please send me again? Thanks

2019-02-27, 17:43:36
Reply #42

8snowman8

  • Active Users
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile

The solution to revert to last beta (that was perfectly working) is no more a possibility due that is shut down, so at the end we have a final product that is working worst that the beta one. We are sure that you are doing the best to fix those issues, and we are glad that all your users are also tester of the product, but due that is almost a month that we are facing this issue and a real solution is still not avaliable, having acces to the last beta, at least for those who bought the licences can be a great help to have a stable/working solution while Corona 4 is a fully functional and stable release.

Hope you can help us with that as you were great to deliver a such great engine for Cinema4d.


That could be a good idea!

2019-02-27, 17:49:54
Reply #43

Vizoom

  • Active Users
  • **
  • Posts: 20
    • View Profile
    • vizoom.eu

Hope you can help us with that as you were great to deliver a such great engine for Cinema4d.

Here attached screenshot of today’s scenes rendered with Corona 4 daily build in auto mode for the light solver, with black dots still there.
 
Thanks!


Hi DRM-Max,

Our scene that always produced black dots works fine now (without additional solutions lika scalable light).
I´ve seen in your screenshot that yiu installed the build from 24.01 (that I also downloaded first mistakenly ;))..there is another one in the same link provided here in thread that is from 20.02(!), we installed finally!!!
Perhaps you should install this one = the last one!

Artur
« Last Edit: 2019-02-27, 18:17:47 by Vizoom »
vizoom | visual craftmanship | berlin - barcelona

2019-02-27, 17:58:08
Reply #44

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2214
    • View Profile
Yes, testing should be done with Feb 20th daily build - that was the build where the fix was introduced. Things seem to have become a bit muddled here (at least for me) - could anyone confirm if they have the Feb 20th daily build installed, do they still see an NANs (black dots) in their renders?