Author Topic: Corona Light loses color in instances/cloner object  (Read 211 times)

2019-02-27, 09:30:52

diviz

  • Active Users
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Corona Lights lose their color in instances/cloner object. All lights are rendered white.
Native Cinema 4D lights keep their color. File attached.

2019-02-27, 11:28:48
Reply #1

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1205
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Your workaround here would be to make sure "render instances" is activated.

2019-04-11, 21:59:27
Reply #2

Levon

  • Users
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
I got the same problem, this workaround doesn't help, Switching to render instances makes corona not render the light at all.
Bengamin told me it is working fine on his PC. So this might be a Mac specific problem.

2019-04-12, 12:59:42
Reply #3

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2268
    • View Profile
While we work on a fix, there are two workarounds that may help

- use temperature instead of color on the original light
- Looks like the Color control in the Transform in the Cloner now affects the color of the lights it is instancing, so you could copy the color for the light into the Cloner Transform color (although all lights will then have the same color)

2019-04-18, 17:42:47
Reply #4

houska

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1185
  • Cestmir Houska
    • View Profile
Hi diviz, this should be fixed in the newest daily build. Can you confirm this?