Author Topic: CPU AI denoise incorrect result (Corona 4 db 5042019)  (Read 369 times)

2019-04-13, 08:47:26

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Found interesting problem with CPU AI denoising.
I have one texture  https://yadi.sk/i/6A6OnkMx87BiDQ
It`s the same texture resaving with PS to test with texture problem. https://yadi.sk/i/5lBJraYgnofhIg
In scene 1 Cube. With 3 lights. Cube standart UVW. Material wood from CoronaMaterialLibrary changed texture for my picute. Limited 10 pass.
Material https://yadi.sk/i/oBXND6nX2DKcqA
Second material in the bottom, its clear CoronaMtl without any changes, without any reflections. Insert only texture to the same slot.
With bouth material when CPU AI denoise active in final image i have incorrect result
https://yadi.sk/i/CRG0JVfYWRx64g
Its problem in Rest Render Element. Scene completly clear.
Denoise ON
https://yadi.sk/i/04W_24jKP5F6Zg
Denoise OFF
https://yadi.sk/i/GIG9T6xlOUKFIg
Without UVWRandomiser same problem.

Changed my texture to CoronaMultiMap
https://yadi.sk/i/Dw1gpxvP6_L7gw

ClearMaterial with CoronaColor. Color complitely same
https://yadi.sk/i/tc7HNEp7SnsXog

Another random color
https://yadi.sk/i/52sGHjkoXWY9SA





2019-04-15, 11:06:38
Reply #1

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 107
    • View Profile
Hi,

Please can you send through your scene? Instructions on how to do this are in my signiture.

Thanks,

Rowan

2019-04-15, 17:56:30
Reply #2

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile

2019-04-15, 18:22:02
Reply #3

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 107
    • View Profile
Hi,

Thanks, I have got the scene. We will look into it.

Rowan

(Internal ID=341342152)

2019-04-16, 12:01:03
Reply #4

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Hi,

Thanks, I have got the scene. We will look into it.

Rowan

(Internal ID=341342152)

Hi,
Any ideas? Tested this bug in another PC. The problem still remains.
Noticed that she appears during envirement denoising. Tested with any envirement variations. But i think its CPU AI denoise problem with some color.

2019-04-16, 14:10:59
Reply #5

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 107
    • View Profile
Hi,

It looks like the issue is related to the denoiser, I have reported this to our development team, but unfortunately I don't have any timescale on a fix at the moment.

I'll do my best to keep you updated.

Thanks,

Rowan

2019-04-17, 07:20:24
Reply #6

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Hi,

It looks like the issue is related to the denoiser, I have reported this to our development team, but unfortunately I don't have any timescale on a fix at the moment.

I'll do my best to keep you updated.

Thanks,

Rowan

Hi, Rowan
I noticed one interesting feature.
The darker and richer the color, the more blur. Blur leaves a little if you remove the saturation. On the test, the saturation from the extreme 255 decreases with a step of -30.

2019-04-17, 07:24:36
Reply #7

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile

2019-04-17, 09:09:06
Reply #8

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1228
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Just want to quickly chime in and thank you for those tests, the report and files you shared. This is much work done to isolate the issue. I'm highly interested in enhancing that denoiser myself, so thanks again.

Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2019-04-17, 11:49:01
Reply #9

Frood

  • Active Users
  • **
  • Posts: 1228
    • View Profile
    • Rakete GmbH
Same also happens if you set environment to black and switch off (or delete) the lights. I already (quick-) reported this. Don't know what's on "02.jpg" (it's not described, maybe just the "rest" element) but it is exactly what you get in all passes/light select elements, having no light at all in the scene.


Good Luck



Never underestimate the power of a well placed level one spell.

2019-04-30, 01:03:18
Reply #10

dizartwork

  • Active Users
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Hi, Rowan.
Do you have any news?

2019-04-30, 15:22:56
Reply #11

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 107
    • View Profile
Hi,

So at the moment I don't have a timescale on it.

We are however currently working with Intel on a fix for this, I will let you know if I have any further updates.

Thanks,

Rowan