Author Topic: Regular rendering doesn't utilise CPU at 100%, while interactive does.  (Read 5616 times)

2015-10-30, 02:36:42

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
Every -other Max file I open and render does this: CPU utilization, a double digit loss in speed, IR vs. VFB+

More info in post #13
« Last Edit: 2015-10-31, 17:53:07 by romullus »
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-30, 09:32:51
Reply #1

Rotem

  • Active Users
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
  • Is the rendering actually going slower?
  • Is there a difference if you turn off all the color correction?

2015-10-30, 16:08:02
Reply #2

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
Yes, passes take disproportionately longer for a similar resolution.
No difference if color correction is on or off.

Has anyone experienced a similar difference?

I'm not sure if there is a solution, and I'll just have to workaround.
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-30, 18:07:28
Reply #3

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
113 views and one response?

Is there additional information needed ?
Am I not phrasing this correctly?

Seems to me it is a Corona Render Software issue.
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-30, 18:50:34
Reply #4

Juraj Talcik

  • Active Users
  • **
  • Posts: 3989
  • Staying home, like I always did. So should you :-)
    • View Profile
    • studio website
Why, because out of those 113 you think everyone uses VFB+ ?

I for example didn't encounter this issue, and my PC renders 100perc. using VFB+ instead of Corona framebuffer but I will try some comparisons to get some passes per minute info.
talcikdemovicova.com  Website and blog
be.net/jurajtalcik   Our studio Behance portfolio
Instagram   Our studio Instagram, managed by Veronika

2015-10-30, 19:03:32
Reply #5

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
They should be using VFB+, it's a great tool :] But unlikely that the VFB+ script would affect the performance. The same condition existed prior to installing VFB+

I do have Max files that render @ 100%, but other Max files render @ ~62% . IR always 100% 
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-30, 19:10:50
Reply #6

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6398
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
I do have Max files that render @ 100%, but other Max files render @ ~62% . IR always 100% 

It would be great if you could supply such scene for Corona team to investigate, maybe there's some bugs hidden.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2015-10-30, 19:25:54
Reply #7

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
^Thanks, I'll make 2 scenes, 1 that has both FB/VFB render @ 100%, and a 2nd that is ~62%FB/100%VFB.

Today I reinstalled MAX2016 and RC6, same results
IT friend @ work thinks it may call for a windows reinstall.
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-30, 21:21:23
Reply #8

Rotem

  • Active Users
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
The same condition existed prior to installing VFB+

Wait, what? I've lost track of what you're trying to claim. Your initial post showed a comparison of the same scene rendered using corona VFB vs. VFB+. Which is it?

2015-10-30, 21:26:49
Reply #9

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
Sorry for confusion. Top image is IR.
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-31, 00:59:32
Reply #10

Juraj Talcik

  • Active Users
  • **
  • Posts: 3989
  • Staying home, like I always did. So should you :-)
    • View Profile
    • studio website
But why did you label this as VFB+ if it happened before installing VFB+ ?

Basically, what does it have to do with VFB+ at all ?

Didn't you mean IR vs Normal rendering ? IR just uses Corona framebuffer always right now. Simply switch your framebuffer to Corona back and do the comparison again.

Like in this thread of yours with same issue:

https://corona-renderer.com/forum/index.php/topic,9886.msg63178.html#msg63178

And send such scene to Maru/Ondra.
talcikdemovicova.com  Website and blog
be.net/jurajtalcik   Our studio Behance portfolio
Instagram   Our studio Instagram, managed by Veronika

2015-10-31, 01:24:07
Reply #11

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
It's a simple question that is getting over done. Nevermind 

Solved?
« Last Edit: 2015-10-31, 01:27:57 by Noah45 »
Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-31, 10:18:51
Reply #12

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6398
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Solved? How? Does all your scenes renders at 100% now? If not, you should take all available actions to do so, like reporting a bug and providing enough material for devs to investigate problem and fix a bug in case there is such. To render scenes at half a power is simply not acceptable.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2015-10-31, 17:16:57
Reply #13

Noah45

  • Active Users
  • **
  • Posts: 429
  • press *1
    • View Profile
thanks romullus

1446307746_LJS2_34darkblugray22.7z file uploaded

screenshot for Maru/Ondra.

Retail Illustrator  (for ever' 80's )
3DMax 2020/Corona Version: 6DB

2015-10-31, 17:51:41
Reply #14

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6398
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Moved to bug reporting board, changed topic title.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures