Author Topic: 3ds max hair/fur motion blur?  (Read 1894 times)

2017-06-29, 05:27:46

snakebox

  • Active Users
  • **
  • Posts: 487
    • View Profile
    • Snakebox Media
Hi everyone,

I just did a quick test using the corona hair mtl in 1.7 daily build, using a super basic and quick hair/fur setup using max's standard hair/fur (not Ornatrix) - but I noticed that it doesn't look like Motionblur is working? 

It's enabled on camera and in corona render settings like usual.


So I just want to check if mblur is actually supported for standard hair/fur? or is it only ornatrix that is officially supported?

thanks


2017-06-29, 11:20:13
Reply #1

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8889
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
we currently do not support motion blur for any type of hair, but it is on our todo list
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2017-06-29, 12:07:25
Reply #2

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 5708
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Did i miss something? i thought that hair material don't work with H&F. How did you rendered it?
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.

2017-06-29, 13:43:55
Reply #3

snakebox

  • Active Users
  • **
  • Posts: 487
    • View Profile
    • Snakebox Media
Did i miss something? i thought that hair material don't work with H&F. How did you rendered it?

I made a normal tepot, added max hair and fur (NOT in geometry mode), made a corona hairmtl, apply... and hit render!   so to recap, its NOT rendered as geometry, but as max hair/fur.

2017-06-29, 14:27:59
Reply #4

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 5708
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Sorry, i misread first post. I thought that it's about hair material and H&F combo. My bad.
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.

2018-10-23, 02:53:44
Reply #5

yolao

  • Active Users
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
Hi.

I was just wondering if Corona now supports Motion Blur with 3DS Max Hair and Fur?

Thanks

2018-11-09, 10:59:48
Reply #6

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 9029
  • Marcin
    • View Profile
I was just wondering if Corona now supports Motion Blur with 3DS Max Hair and Fur?
Sorry, but it's still unsupported. We have it on our todo though.

2018-11-12, 23:26:32
Reply #7

paulosamsam

  • Active Users
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
You guys have any possible date ? At this moment I have the whole project ready to render in corona, but need to change renderer cause of that... =\...

U guys have anywork around?

2018-11-13, 08:46:52
Reply #8

sprayer

  • Active Users
  • **
  • Posts: 605
    • View Profile
You guys have any possible date ? At this moment I have the whole project ready to render in corona, but need to change renderer cause of that... =\...

U guys have anywork around?
is it much difference with adding fake mo blur in composing software? Motion blur is good for static rendering but in animation you barely see difference fake or real, imho

2018-11-16, 14:11:53
Reply #9

paulosamsam

  • Active Users
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Yeah... is huge huge difference... I have Hair, wheels spin, high speed moviments, 4 character all with hair and fur... =\...
velocity map is possible option, but deninetly render motion blur is way better then post motionblur

I´m using aftereffects... maybe nuke can make a better job...