Author Topic: interactive rendering restarts on mouse move  (Read 2126 times)

2018-05-02, 16:37:19

Phasma

  • Active Users
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
Hello

In a scene, the interactive Rendering is always restarting if the mouse cursor was moved over a viewport or the frame buffer. sounds like a bug, but might be something different (like a strange script controller maybe...)

did somebody else encounter this behaviour?

2018-05-02, 20:06:55
Reply #1

Juraj Talcik

  • Active Users
  • **
  • Posts: 4050
    • View Profile
    • studio website
I get it pretty often ;- ).

I haven't been yet able to find out what feature exactly contributes towards it. I was given suggestion that it is another culprit stemming from physical camera but I do have some doubts.
Mainly because it reacts to framebuffer itself which is not 3dsMax native thing.

Usually it comes with second bug on top (but not always together) when even when not moving cursor, it will restart after certain (different) amount of passes or time or whatever it is. In loop.


talcikdemovicova.com  Website and blog
be.net/jurajtalcik   Our studio Behance portfolio
Instagram   Our studio Instagram, managed by Veronika

2018-05-03, 09:37:45
Reply #2

Phasma

  • Active Users
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
ok, so we are not the only ones (with a good amount of custom tools in our pipe, this would have been possible though). What kind of things are exactly triggering the callback for the interactive render refresh? maybe we can break it down this way?

2018-05-03, 13:28:40
Reply #3

Juraj Talcik

  • Active Users
  • **
  • Posts: 4050
    • View Profile
    • studio website
I have zero custom tools so you can safely discount that :- ).

I have a scene, where only one camera does it I believe. There are two cameras and I think they are pretty identical...I will try to find time to open it and see if I can figure something.
talcikdemovicova.com  Website and blog
be.net/jurajtalcik   Our studio Behance portfolio
Instagram   Our studio Instagram, managed by Veronika

2018-05-07, 18:06:26
Reply #4

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8912
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
3dsmax physical camera is still causing this and we cannot fix this, only solution is to either not use 3dsmax physical camera (use corona cam instead), or wait for bugfix in 3dsmax...
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2018-05-07, 18:38:24
Reply #5

Fluss

  • Active Users
  • **
  • Posts: 544
    • View Profile
3dsmax physical camera is still causing this and we cannot fix this, only solution is to either not use 3dsmax physical camera (use corona cam instead), or wait for bugfix in 3dsmax...

Only one solution then

2018-05-07, 20:11:56
Reply #6

Phasma

  • Active Users
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
ok. interesting... it happens only on some of the physical cameras however. we only use them and only had this issue once.

2018-05-08, 20:53:24
Reply #7

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1589
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Happens to me too in Max 2019. Yet, I only ever use the CoronaCam.

2018-05-08, 20:58:25
Reply #8

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8912
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
AFAIK it only happens with targetted phys cam...
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)

2018-05-08, 21:31:18
Reply #9

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1589
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
AFAIK it only happens with targetted phys cam...
I'll try and vid capture it tomoz for you. Just to be clear I should mention it was via the vfb not docked IR.

2018-05-10, 17:53:02
Reply #10

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 9790
  • Marcin
    • View Profile
@Ben, if you are able to reproduce it, please let us know. This would be a quite serious issue, and it would be great to fix it.

2018-05-10, 19:27:13
Reply #11

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1589
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
@Ben, if you are able to reproduce it, please let us know. This would be a quite serious issue, and it would be great to fix it.
Absolutely, I tried with with the problematic scene today but it was playing nice. I'll keep at it though.

2018-05-19, 16:59:37
Reply #12

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1589
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Well I managed to capture it happening even without touching or moving the mouse. Just after pass 15 the IR restarts. Skip to 3:40secs

2018-05-21, 15:28:54
Reply #13

rombo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 105
    • View Profile
Could it be your autosave? I know mine starts if it autosaves - the default max autosave is 5 min, but if your system autosaves and 2 mins after you get your Interactive Render going, you're only going to get 3 min before it autosaves again, issuing another restart.
I have my autosave for 15 min precisely because of this, to avoid the restart 5 minutes after.

2018-05-21, 17:08:55
Reply #14

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1589
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats