Author Topic: Sky material stuck in viewport  (Read 2977 times)

2018-10-31, 06:26:08

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
setup is c4d r19 & r18 and corona last release candidate (release candidate 4 )
I use normal sky obj with light material (HDRI) and if I delete or change the HDRI map the viewport don't updated (if I deleted the sky obj, in the viewport still HDRI appears)
But the strangest thing the object (cube for example) is affected by the Hdri update...
Is anyone experiencing a similar phenomenon?

2018-10-31, 07:22:36
Reply #1

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Not that I'm aware of, can you share a screen recording of said anomalies or your scene?

2018-10-31, 20:51:53
Reply #2

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
As you can see the green it is observed(good)
The red is when I deleted the sky object you can see that the background remains and the material's reflection has changed
You can also see that when I deleted the sky object in a very very very  strange way HDRI works better (wtf?)
« Last Edit: 2018-10-31, 21:01:05 by daniel_hp9 »

2018-10-31, 21:49:07
Reply #3

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 877
    • View Profile
Does  Sky stay after you restart IR?
Am witnessing constant erratic behavior with IR lately and this also happens among other things (+ shadow catcher turning black & objects disappearing, just because of simple changes as is phong tag angle, object soloing, editor visibility...), but at least IR baboon doesn't crash or attack... hahaha :)

Edit

Also, just found out HDRI textures applied to Sky objects are reverted (mirrored) on X axis (FIX: set X scale to -1).
&
After rotating Sky object, shadow catcher keeps the projection from the camera. This can be observed only in active camera view. In viewport view (out-of-camera) shadow catcher shows as it should (is correct).
« Last Edit: 2018-10-31, 23:09:50 by burnin »

2018-11-01, 06:50:24
Reply #4

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
how I can restart the IR?
The bugs are fixed in the following version?

2018-11-01, 14:42:22
Reply #5

burnin

  • Active Users
  • **
  • Posts: 877
    • View Profile
how I can restart the IR?
To restart IR, either:

A. Simply, Close IR window & Start/Open another one,

or

B. On CFB top bar menu:
  • Click Stop
  • Click & Hold Render (submenu opens) >  move cursor to Start IR & Release

2018-11-01, 19:01:18
Reply #6

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
The problem has not been solved, in my opinion it's a software bug

2018-11-01, 19:11:40
Reply #7

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
I think it's best to send us your scene to check. The private uploader is in my signature below ;)

2018-11-01, 19:49:29
Reply #8

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Successfully uploaded as 1541098012_testcorona.c4d. Now please post the filename into your bug report thread.
I hope you can see it :)
i have 2 hdri img in my scene the I cant upload this in Private Uploader so just take any HDRI you have on computer

2018-11-02, 10:02:20
Reply #9

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Thanks for the files, we'll take a look. Also, on the uploader page there is a link at the bottom for files up to 10gb. ;)

2018-11-02, 10:48:54
Reply #10

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Nothing odd happening for me, unfortunately. The only thing I noticed in the scene is that you aren't applying your HDRI's to a Corona light material. Apart from that, when I delete the sky it deletes...

2018-11-02, 12:13:22
Reply #11

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
Strange..I try to delete the Cinema and install again Maybe it will help

2018-11-02, 13:47:54
Reply #12

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
I'm not sure that would help but no harm in trying. I would also suggest installing our latest release B2 final from here: https://corona-renderer.com/download

2018-11-04, 07:06:56
Reply #13

daniel_hp9

  • Active Users
  • **
  • Posts: 12
    • View Profile
At the end of the reinstallation was not helpful, at the end it turns out that the problem was in the project's  TEX folder I deleted it and created a new one and the problem was resolved
thanks for support.

2018-11-04, 12:22:25
Reply #14

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1363
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats
Hi, glad to hear you figured it out! Thanks for letting us know.