Author Topic: Corona shared material not working inTeam Render?  (Read 2369 times)

2019-02-23, 20:20:31

Barendby

  • Active Users
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
I have a basic  metal material with bitmaps connected as per attachment.
Look how different Team render render to normal render on local machine

2019-02-25, 14:26:58
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2877
    • View Profile
Any chance to share the scene? The logs from the clients etc. to see if they received all the textures?

2019-02-26, 11:45:11
Reply #2

Barendby

  • Active Users
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
Hi Tom

I tried uploading the scene with your private uploader but for some reason it kept timed out on this side.
I have upload it wirh the dropbox link, please let me know if you don't get the scene.

2019-02-26, 12:43:30
Reply #3

beanzvision

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 1477
  • Bengamin
    • View Profile
    • Cormats

2019-02-27, 17:05:13
Reply #4

Br0nto

  • Active Users
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Confirmed on my end too. I noticed this glitch just yesterday, when I realized that my shared corona noise nodes weren't appearing on any team render setups. My snowy road was not so snowy as a result. My scene is very complex, so I'll leave it to Barendby to upload his file as an example.

2019-08-07, 15:01:58
Reply #5

metopa

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 28
    • View Profile
Hello @Barendby!
We are aware of shared shader not working properly with Team Render. The issue is being investigated. We appreciate your help!

Internal tracking number: 382899521
« Last Edit: 2019-08-07, 15:27:11 by metopa »

2019-08-08, 10:28:40
Reply #6

oroeo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
The other problem is that the textures in the Corona Shared are not listed in the Texture Manager. Vice versa when you "Save with Assets" those assets are not being copied nor links updated with those used assets.

We currently tried to workaround that thing but....you have to check every single channel in the materials to find an unlisted texture. That is hell on earth.

2019-08-12, 11:26:59
Reply #7

metopa

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 28
    • View Profile
Thank you for reporting this as well! Do you have any other issues with Shared Shader?

Internal tracking number: 384775253

2019-09-06, 10:36:28
Reply #8

oroeo

  • Active Users
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Nothing I know until now, but this problem is (still) difficult for us to handle. Is this anywhere near the top of the "Have-To-Fix-List"?

2019-09-11, 16:43:06
Reply #9

tuami

  • Active Users
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Same Problem here

https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=25527.msg153691

and here

https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=24679.0


i dont know why this is fixed yet! This is some minor bug,
Imagine you render an animation and realize only a day later that a certain material is not
on the object. (and imagine you do not know about this bug...)


2019-09-11, 20:46:49
Reply #10

fedestampini

  • Active Users
  • **
  • Posts: 23
    • View Profile
Thank you for reporting this as well! Do you have any other issues with Shared Shader?

Internal tracking number: 384775253

Check my post https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=26156.0

2019-09-25, 11:22:32
Reply #11

metopa

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 28
    • View Profile
Hello @Barendby

The latest V5 daily build should fix the issue! You're welcome to test it. Please, let us know if it works for you.
Installation link is here: https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=26054.msg156272#msg156272

Slava

2019-09-30, 09:31:25
Reply #12

tuami

  • Active Users
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Hello @Barendby

The latest V5 daily build should fix the issue! You're welcome to test it. Please, let us know if it works for you.
Installation link is here: https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=26054.msg156272#msg156272

Slava


Hello Metopa,

Please download the demo scene from the first post
https://corona-renderer.com/forum/index.php?topic=24679.0

with latest beta 5 Daily Build 2019-09-20)

Team Render - works
Corona IV - works
Corona IR - works
Render in the edtor window - works not

Thanks

2019-09-30, 14:04:13
Reply #13

metopa

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 28
    • View Profile
Hi tuami,

yes, this issue is directly connected with the Team Render. So I'm happy to hear that it works. The issue that you linked is still being investigated.

Cheers,
Slava