Author Topic: Corona for Blender on iMac installation  (Read 2339 times)

2019-04-06, 18:37:30

GrzegorzWiecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Hi,
I downloaded the latest Corona standalone 3 and exporters for Blender on my iMac. And almost everything seams to work fine untill I press 'render' button. Nothing seems to happen, no Corona render window appears. Any tips what I could do wrong??

I attached my render result and the whole scene underneath.

Thanks

2019-04-07, 01:42:03
Reply #1

blanchg

  • Moderator
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
    • Blender exporter for Corona
Did you set the corona path in the settings correctly?

Can you  send a screenshot of the corona settings too please?

2019-04-07, 02:17:08
Reply #2

GrzegorzWiecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Thanks for quick reply first of all,

So,

 1/I attached the screenprint of my Corona Path in User Preferences in Blender.

2/second screenshot presents how the  path should look like based on www.bitbucket.org (from which I downloaded the latest Corona Standalone 3, by the way).
   
3/ In a mean time I found that, actually Corona works, but only if I open it from outside the Blender each time I tweak some changes in the scene. It is bit annoying.
 
4/ Material preview doesn't work, although, and I have a trouble with render image textures, Corona crushes.


Whats your suggestions??


2019-04-07, 02:20:57
Reply #3

blanchg

  • Moderator
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
    • Blender exporter for Corona
If you use this for the Corona Path:

/Applications/Corona Standalone.app/Contents/MacOS/Corona Standalone

There is an issue with the standalone previewing materials that use textures.

2019-04-07, 02:27:32
Reply #4

GrzegorzWiecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
But I tried both paths, (attached screenprint) no result ;/

So it means that I can't use image textures at all?

2019-04-07, 02:44:52
Reply #5

blanchg

  • Moderator
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
    • Blender exporter for Corona
It just doesn't work for the material preview, the actual render works.

2019-04-07, 02:45:41
Reply #6

blanchg

  • Moderator
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
    • Blender exporter for Corona
Did you install the corona standalone to /Applications and did you use the button to find the install location?

2019-04-07, 03:01:14
Reply #7

GrzegorzWiecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Cool,

Exactly this location works
/Volumes/Corona Standalone/Corona Standalone.app/Contents/MacOS/Corona Standalone (attached image).
It opens Corona while I press 'Render' automaticaly just as I wanted too, and the image texture is rendered too.
So it looks like it works ;)

What If I tweak some changes in the scene in Blender and press Render again. Will Corona apply the changes?
I'm going to make more tests during next few days ;)
At the moment it looks like problem solved.

thank you

2019-04-07, 03:09:58
Reply #8

blanchg

  • Moderator
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 396
    • View Profile
    • Blender exporter for Corona
Close corona when it has rendered to the quality you want and the results will be loaded into blender.

Rendering will open corona again with the changes.

2019-04-07, 03:11:39
Reply #9

GrzegorzWiecek

  • Active Users
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Thanks one more time,
Have a good day ;)