Author Topic: Material Editor Slow with UVrandomizer  (Read 4800 times)

2019-08-23, 11:50:34

Naxos

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
Hello,

When i put CoronaUVrandomizer with multiSub material on losts of objects (here 650, with instances), the MaterialEditor becomes very laggy : each change of a param takes several seconds (10-15) to give hand back.

Also, the initial map is shown in viewport.

Regards.

2019-09-16, 11:51:15
Reply #1

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 9803
  • Marcin
    • View Profile

2019-10-23, 11:55:36
Reply #2

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 704
    • View Profile
Hello,

When i put CoronaUVrandomizer with multiSub material on losts of objects (here 650, with instances), the MaterialEditor becomes very laggy : each change of a param takes several seconds (10-15) to give hand back.

Also, the initial map is shown in viewport.

Regards.

Hi,

Could you provide some more information please? Which version of Corona and Max are you using?

Secondly, are you able to provide a scene which demonstrates this behaviour?

Rowan
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!

2019-12-09, 17:53:17
Reply #3

Naxos

  • Primary Certified Instructor
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 162
    • View Profile
Ok, i forgot about the problem now.

I tried to reproduce, but i've changed my PC : faster cores, 3dsmax2020 and Corona5...

Now it seams to be more usable, even with plenty of instanced objects.

There is still the fact that the original bitmap is shown in the viewport, not the UVrandom offsetted ones... We have to render to see it.

Best regards.

2019-12-12, 14:02:06
Reply #4

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 9803
  • Marcin
    • View Profile
We weren't able to reproduce it, and it seems system-specific. Closing this.
The thing with UVW randomizer in the viewport is different and we have it logged too.