Author Topic: Exterior wip  (Read 25394 times)

2012-11-21, 08:44:03
Reply #15

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
Alright. So my problem was the sun reflection. Even tuning reflection level down from 1 to 0,2 on tree leaves gave me very bright dots that looked like some bug happening there... Is it possible that in your case you are having these bright dots because of reflection of light sources?? Do you have any if you render it just using corona sky?

2012-11-21, 09:46:46
Reply #16

Chakib

  • Active Users
  • **
  • Posts: 787
  • Corona Omnomnomer !
    • View Profile
I agree with you lacilaci , i updated the scene : removes all opacity + increased the MSI to 10 (even to 20 ) + increased the light samples :

The white dots are still there even worst this time, look at this 20 min test, maybe the legacy build only have this bug?


2012-11-21, 09:50:58
Reply #17

Chakib

  • Active Users
  • **
  • Posts: 787
  • Corona Omnomnomer !
    • View Profile
No  they are everywhere now not just light sources lol, i disabled the sunlight and used this time an envirenement light source, but it's worst now.

just to mention what corona version i used :

Defines:  LEGACY  STATS
Internal color space: CIE XYZ
Build timestamp: Nov  2 2012 16:58:26
Max version: 2013


i use the one in the assets folder, is it buggy than the release version?

2012-11-21, 11:17:36
Reply #18

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
as far as I know the assert version should be only slower, but otherwise the same as release. But try the release one just to see

2012-11-21, 11:24:17
Reply #19

Ludvik Koutny

  • VIP
  • Active Users
  • ***
  • Posts: 2562
  • Just another user
    • View Profile
    • My Portfolio
This is definitely not a low performance issue but a bug...  it should never take this long... The problem with opacity grain has not been fixed yet...  I will let you know once it is so you can grab very recent build to test :)

2012-11-21, 16:45:25
Reply #20

michaltimko

  • Active Users
  • **
  • Posts: 284
  • Coronaut (c)
    • View Profile
Can you post screenshot of render settings ?
Coronaut!(c)2011

Supporting Corona in commercial projects since pre-alpha

2012-11-21, 21:37:13
Reply #21

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
Chakib... are you using direct color mode on your lights? If yes then change the color from default 255,255,255 to lower... try 220,220,220... and without sun... and see if there still are those overbright dot's... I haven't tested this my self now... but I think that visible light source in reflection with max white value could cause this overbright dots effect and could indeed impact performace... I'm putting together an exterior scene myself and for me the sun was causing these dots and it was slower a lot.

I'm using no lights just an hdri and everything works pretty much as expected.. The performance isn't perfect but no overbright dots

2012-11-21, 23:18:13
Reply #22

Chakib

  • Active Users
  • **
  • Posts: 787
  • Corona Omnomnomer !
    • View Profile
This is definitely not a low performance issue but a bug...  it should never take this long... The problem with opacity grain has not been fixed yet...  I will let you know once it is so you can grab very recent build to test :)

Ok i'll wait guys for your next release thanks !

2012-11-21, 23:19:43
Reply #23

Chakib

  • Active Users
  • **
  • Posts: 787
  • Corona Omnomnomer !
    • View Profile

2012-11-21, 23:24:46
Reply #24

Chakib

  • Active Users
  • **
  • Posts: 787
  • Corona Omnomnomer !
    • View Profile
Chakib... are you using direct color mode on your lights? If yes then change the color from default 255,255,255 to lower... try 220,220,220... and without sun... and see if there still are those overbright dot's... I haven't tested this my self now... but I think that visible light source in reflection with max white value could cause this overbright dots effect and could indeed impact performace... I'm putting together an exterior scene myself and for me the sun was causing these dots and it was slower a lot.

I'm using no lights just an hdri and everything works pretty much as expected.. The performance isn't perfect but no overbright dots

No the color of the lights are less than 255 i always take that into consideration in any render, and there is no sunlight just hdri too, so i think it's a bug for sur like Rawalanche said.

2012-11-22, 09:55:13
Reply #25

andreupuig

  • Active Users
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • APtecture
This dots sound strange, when I rendered exteriors, night and late afternoon, of the theatre I never get those dots.
I was using coronaSky, coronaSun, mesh lights and there were a lot of extremely blurred reflection, but never had random white dots, even in first test. I had some noise on blurred reflection materials that is not your problem.
Did you tried to render without glass object? Not hide to camera or similar, just hide the objects.
« Last Edit: 2012-11-22, 09:58:40 by andreupuig »

2012-11-22, 10:18:27
Reply #26

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
Yes it seems so far that there is a bug causing this. But I still can't see how would this, these white dots on that render, be related to opacity mapping.

2012-11-22, 11:11:03
Reply #27

lacilaci

  • Active Users
  • **
  • Posts: 757
    • View Profile
2 of my early tests (don't mind the weird scattering).... Both about an hour originaly in 1080p. So yes it's slow, it's grainy, the opacity is not working very good but without sun or additional lights no white overbright dots... With sun or additional light sources there are dots all over the place even without opacity maps being used.... So I guess we have to wait for some update.

2012-11-22, 11:34:41
Reply #28

michaltimko

  • Active Users
  • **
  • Posts: 284
  • Coronaut (c)
    • View Profile
I never had dots guys...also those images looks like without AA.
Coronaut!(c)2011

Supporting Corona in commercial projects since pre-alpha

2012-11-22, 13:54:40
Reply #29

Paul Jones

  • Active Users
  • **
  • Posts: 169
    • View Profile
Looks strange, could you post a stripped down scene? Had grass work ok here as while back :)