Author Topic: System is running low on RAM with breakdown  (Read 264 times)

2020-03-26, 10:03:22

mamukaok

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Hi Guys,

I just want to get this error message with the breakdown of memory usage for geometry and textures and I can't figure it out why it doesn't show. I've seen on helpdesk that it is possible, here: https://coronarenderer.freshdesk.com/support/solutions/articles/12000023310-i-am-getting-a-sudden-rise-in-ram-usage-

2020-03-26, 13:48:44
Reply #1

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2970
    • View Profile
What host software are you running (Max or C4D) and which version, which OS, and which version of Corona?

2020-03-26, 15:27:51
Reply #2

mamukaok

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
What host software are you running (Max or C4D) and which version, which OS, and which version of Corona?

Thanks for the answer! I'm using 3ds max 2020, Windows 10 and the latest corona

2020-03-26, 15:40:03
Reply #3

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2970
    • View Profile
Latest could mean the latest Corona 6 Daily Build from March 16th, or latest final build, Corona 5 :) Not sure which one you mean.

2020-03-26, 15:40:50
Reply #4

romullus

  • Global Moderator
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 6401
  • Let's move this topic, shall we?
    • View Profile
    • My Models
Are you...

a) ...running low on RAM, but don't get low mem warning from Corona?
b) ...have enough RAM, but want to see the window with memory usage breakdown?
I'm not Corona Team member. Everything i say, is my personal opinion only.
My Models | My Videos | My Pictures

2020-03-26, 16:21:37
Reply #5

mamukaok

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Latest could mean the latest Corona 6 Daily Build from March 16th, or latest final build, Corona 5 :) Not sure which one you mean.
Sorry, it's the version 5

2020-03-26, 16:23:32
Reply #6

mamukaok

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Are you...

a) ...running low on RAM, but don't get low mem warning from Corona?
b) ...have enough RAM, but want to see the window with memory usage breakdown?

Yes I'm running low on RAM and I get the warning message but I don't get the details, I want to see which part of my scene takes most of the memory, textures or geometry

2020-03-26, 17:15:31
Reply #7

TomG

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 2970
    • View Profile
Also sorry, I could have seen it was version 5 in your first image :(

There is a known issue where the details are getting truncated, we have that logged and tracked, so we are looking into it. At the moment, I don't have any info on workarounds, or when the fix will be out, but we'll share anything along those lines as soon as we know.

2020-03-30, 16:22:23
Reply #8

mamukaok

  • Active Users
  • **
  • Posts: 14
    • View Profile
Also sorry, I could have seen it was version 5 in your first image :(

There is a known issue where the details are getting truncated, we have that logged and tracked, so we are looking into it. At the moment, I don't have any info on workarounds, or when the fix will be out, but we'll share anything along those lines as soon as we know.

Thanks for the answer, Tom!

2020-04-01, 13:52:10
Reply #9

rowmanns

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 665
    • View Profile
(Internal ID=487871457)
Please read this before reporting bugs:
How to report issues to us!