Author Topic: Blend Material - maybe a bug?  (Read 2108 times)

2013-03-21, 17:50:59

Polymax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 830
  • CG Generalist
    • View Profile
    • maxkagirov.com
If you create a blend of material that contains two corona material with different glossy, and to use the bitmap as mask, the noise from such material does not go away at all!
And I thought, this is because the material blend ignores by HD Cache. See attach.
Corona - the best rendering solution!

2013-03-22, 12:26:29
Reply #1

Polymax

  • Active Users
  • **
  • Posts: 830
  • CG Generalist
    • View Profile
    • maxkagirov.com
No one has any thoughts on this?
Corona - the best rendering solution!

2013-03-22, 13:24:39
Reply #2

shadowman

  • Active Users
  • **
  • Posts: 105
    • View Profile
hmm.. what about this?
green spots are where HD cache was not used at all

2013-03-22, 14:30:25
Reply #3

maru

  • Corona Team
  • Active Users
  • ****
  • Posts: 9978
  • Marcin
    • View Profile
Could you show us the blend mask bitmap? Is it high contrast or there are grey areas where two materials blend together?

2013-03-22, 14:58:43
Reply #4

shadowman

  • Active Users
  • **
  • Posts: 105
    • View Profile
same thing happens even when no bitmap on mask

2013-03-25, 20:58:15
Reply #5

Ondra

  • Administrator
  • Active Users
  • *****
  • Posts: 8913
  • Turning coffee to features since 2009
    • View Profile
This just means HDcache is not precomputed when bounced through the ball. It does not actually get precomputed on the ball and never would. the missed spots will be covered by precomputation from other pixels, so you don't have to worry, it is harmless.
Rendering is magic.
Private scene uploader | How to get minidumps for crashed/frozen 3ds Max | Sorry for short replies, brief responses = more time to develop Corona ;)